UREDITEV MEJE

Ureditev meje je ena najpomembnejših geodetskih storitev. Je lahko samostojen postopek, lahko pa je le izhodiščni – predhodni postopek za ostale postopke (parcelacija, izravnava, obnova,…).

 

PREBERI VEČ

PARCELACIJA

Parcelacija je združitev parcel in delitev parcel. Združitev parcel je oblikovanje ene parcele iz dveh ali več parcel, ki imajo enako pravno stanje. Delitev parcel je oblikovanje dveh ali več parcel iz ene parcele.

 

PREBERI VEČ

GEODETSKI NAČRT

Geodetski načrt je ena od osnovnih podlog za izdelavo projektne dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja. Geodetski načrt novega stanja zemljišča pa je obvezna priloga pri pridobitvi uporabnega dovoljenja.

 

PREBERI VEČ

GEODETSKE STORITVE

V podjetju Geosvet Vam na podlagi dolgoletnih izkušenj strokovno svetujemo in opravimo sledeče storitve:

 

Cene geodetskih storitev se obračunajo v skladu s Priporočilom cenika geodetskih storitev, ki ga je 16.4.2009 potrdil Upravni odbor IZS.

 

CENIK

 

MAJA MACEDONI

051-633-416

 

MARIJA ZAJC

041/784-292

 

TILKA MARINČIČ

041/683-832

 

 

 

 

3D OBLAK TOČK IN DOF

Novost v našem podjetju je izdelava 3D oblaka točk in natančnega digitalnega modela površja s pomočjo brezpilotnega plovila (UAV).

Z uporabo brezpilotnega plovila se s postopkom daljinskega zaznavanja na obravnavanem območju opravi zajem podatkov, ki traja od 30 minut in do nekaj ur. Na terenu se zajame več miljonov točk, približno 45 točk na kvadratni meter.

S pomočjo posebne programske opreme se georeferencirane fotografije obdelajo in kot rezultat dobimo 3D oblak točk, vsaka od teh točk ima določene 3D koordinate in barvo, kar omogoča lažjo interpretacijo. Iz 3D oblak točk se lahko izdela tudi natančen 3D modelov območja.

Velika prednost te tehnologije je, da poleg 3D oblaka točk s to metodo pridobimo tudi geolocirani (georeferencirani) digitalni model površja (digitalni orto foto načrt - DOF) visoke ločljivosti približno 2cm.


PREDNOSTI in UPORABA :

- metoda omogoča zajem brez kontakta

- hitrost pridobitve zelo velike količine podatkov visoke natančnosti

- kombinacija 3D oblak točk in geodetskega načrta omogoča popolno podlago za vsa prostorska načrtovanja

- uporabno za študije poplavnih območij, prometne signalizacije,..

- fotografiranje in snemanje območij oz. objektov za izdelavo promocijskega materiala (pri prodaji nepremičnin,...) ali spremljanje gradnje

- podlaga za izdelavo vizualizacij predvidenih novogradenj in s tem lažje predstavitve investitorjem


 
 

 

VEČ INFORMACIJ na GSM: 051/633-416

maja@geosvet.si


Izdelala: Geosvet d.o.o., Maja Macedoni, november 2009 Vse previce pridržane.